Loading...

Hvordan virker et fodbad?

 

De fleste herhjemme forbinder fodbad med wellness og velvære. Og det er jo også dejligt at kunne slappe af efter en lang dag med fødderne i vand og bare tænke ahhh.

Hemmeligheden ved, at du tænker "ahhh", når du stikker fødderne i dejligt varmt (eller koldt) vand er, at det går direkte ind og påvirker dit nervesystem. Så fodbad kan på den måde støtte et behandlingsforløb. 

Jeg siger det tit i forbindelse med fodbehandling, men også kranio-sakral terapi: tag et 3-4 ugers forløb, hvor du tager et fodbad hver aften. Det er simpelthen godt til at få dig gearet ned om aftenen, få ro på dit nervesystem.

Klienthistorie: jeg havde en klient, der havde det dårligt: Hendes tanker var meget negative, så hun gik og slog sig selv oven i hovedet med alt det, der var gået galt i hendes liv. Mange bekymringer og skyldfølelser. Hun havde mange tanker, der gav en dårlig nattesøvn og problemer med at falde i søvn. Og var selvfølgelig træt i løbet af dagen med hovedpine. Jeg fortalte hende om, hvordan hun skulle tage 20 min fodbad om aftenen. Da hun kom næste gang 4 uger senere, havde hun taget fodbad hver aften. Og symptomerne var nærmest væk, hun var rolig og klar.  

Fodbad - hvordan gør jeg?

Som du kan læse i klienthistorien anbefaler jeg 20 min fodbad. 

  • enten i varmt vand, hvor du har en el-keddel stående ved siden af, som du fylder på af ca hvert 5 min
  • vekselvarmt bad med to baljer: en med meget varmt og en med iskoldt vand (gerne med isterninger). Det anbefaler jeg især, hvis du altid har kolde fødder. Fordi skiftet imellem koldt og varmt stimulerer dit kredsløb. 
  • det er vigtigt at "hive stikket" så længe du sidder med fødderne i vand. Vent med at planlægge og udføre alverdens ting og sid bare og NYD tiden - DIN tid med dig selv

Hvad hælder jeg i?

1. Det korte svar :

Det, der giver dig en god følelse = nydelse! Nydelsen er vigtig, fordi den får dig til at mærke dig selv. Mærke, hvordan du har det. Og det er stress-forebyggende.

Jeg startede selv med at bruge en dejlig fed olivenolie-sæbe fra Provence. Den fik mig til at føle mig hensat til sydens sol - selv midt om vinteren. Så du kan sagtens bruge en dejlig håndsæbe (sæbestykke), som du kan lide.

Når jeg bruger fodbad i klinikken, har jeg fodbadesalte og urter fra haven. Du kan sagtens bruge en fodbadesalt fra helsekosten eller materialisten. Jeg køber mine i Tyskland, hvor jeg har fundet nogle med kamille, lavendel, morgenfrue - dufte.

Urter fra haven er fantastiske, fordi du kan blande urter med blomsterblade fra fx roser. I øjeblikket er jeg vild med mynte, hvor jeg først bruger bladene til min te. Derefter ryger de over i baljen til fodbad. Det er så dejligt.

2. Det terapeutiske svar:

Fødderne er helt fantastiske, når det gælder om at "afgifte" kroppen, dvs. "afsyre" kroppen. Her kan et fodbad gøre god gavn. I min klinik kan du få et fodbad med dejligt basisk fodbadesalt. Fodbadesaltet indeholder bl.a. malakit-ædelsten, kalk og maris sal (havsalt) og neutraliserer de syrer, der udskilles på huden og renser ganske nænsomt.

Det kan tages i 20 min med varmt vand, men også koldt-varmt som beskrevet ovenfor.

Det basiske fodbad er duft-neutralt, så det kan anvendes, hvis du lider af duft og kemikalie-følsomhed (MCS). Hvis du vil have duftoplevelsen med, kan vi altid komme urter eller olier i.

God fornøjelse!

 

I min facebook-gruppe Jeg læser dine fødder fortæller jeg om fodlæsning. Vi tager også fælles fodbad engang imellem.

Du og dine fantastiske fødder er meget velkommen